Українка Харлан отримала автоматичну кваліфікацію на Олімпіаду-2024

Українка Харлан отримала автоматичну кваліфікацію на Олімпіаду-2024

Українська фехтувальниця Ольга Харлан отримала автоматичну кваліфікацію від Міжнародного олімпійського комітету на Олімпіаду-2024. 

Про це повідомив міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт, посилаючись на листа МОК на адресу фехтувальниці.

У листі йдеться, що Міжнародний олімпійський комітет висловлює Ользі Харлан підтримку і виділяє їй квоту на Олімпіаду через те, що вона не мала можливості завоювати її на чемпіонаті світу.

Гутцайт також зауважив, що міністерство працює над зняттям "чорної картки" Харлан.

Нагадаємо, українська фехтувальниця Ольга Харлан відмовилася потиснути руку росіянці Анні Смірновій після поєдинку. Інцидент стався на Чемпіонаті світу з фехтування.

Росіянка залишитися і чекала дискваліфікації Харлан, адже за правилами потрібно “проявити повагу” після останнього уколу. Смірнова провела на доріжці майже годину, однак судді після консультацій вирішили не дискваліфікувати Харлан за її вчинок.

Згодом українську фехтувальницю Харлан дискваліфікували після відмови потиснути руку росіянці. Федерація зарахувала Харлан технічну поразку у наступному колі змагань. 

У НОК відреагували на дискваліфікацію Харлан.

“Є випадки, коли спортсмени не тиснуть руки. Вони вдаряють по клинку і розходяться. А тут вона (росіянка – ред.) спровокувала Ольгу, спровокувала організаційний комітет. На жаль, організаційний комітет, хоч і знав, що це відбуватиметься (не будуть потискати руки – ред.), їх попередили, зробив те, що зробив”, – пояснив Гутцайт.

28 липня стало відомо, що “Укрпошта” вирішила випустити марку на честь Ольги Харлан.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в РНБО відреагували на вибухи в Таганрозі.

Головне