Україна не збирається продовжувати війну на території росії, - Зеленський

Україна не збирається продовжувати війну на території росії, - Зеленський

Президент Володимир Зеленський наголосив, що Україна не збирається продовжувати війну на території росії. Це ніколи не було нашою метою.

Про це він заявив в інтерв'ю LA NACION.

"Україна не збирається продовжувати війну на території російської федерації, це ніколи не було нашою метою. Ми звільняємо лише власні території. Їм є куди повернутися, а нам ні. Їм є куди йти, а нам - ні. Бо це наша єдина земля", - повідомив глава держави.

Крім того, контрнаступ, за словами Зеленського, дуже складний.

"Прогрес, мабуть, повільніший, ніж дехто хоче або собі уявляє. Усе це другорядні речі. Тому що на одних ділянках фронту є міни, а на інших є інші ускладнення... Про це можна говорити довго. Про напрямки, про те, що правильно, а що ні", - сказав Зеленський.

Президент також зазначив, що "контрнаступ - це наступ армії, а не відхід". Це важливий позитивний аспект, адже ініціатива в руках України.

"Дуже важко так довго боротися. Абсолютно зрозуміло. Це дуже важко, коли тобі не вистачає певної зброї. Усе це дуже важко. Тому що це війна", - підкреслив він.

Зеленський пояснив, що українським військовим важко, однак росіянам ще важче.

"У наших очах втома, але в їх (росіян - ред.) очах є страх, і це дві різні речі. Доведеться терпіти. Що я можу сказати? Ми повинні бути терплячими, якщо хочемо перемогти. І ми цього хочемо", - додав глава держави.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський заявив, що росія може залишитися без кораблів, якщо продовжить атаки на українські порти.

Головне