Україна найближчими днями почне обговорення з Польщею механізму щодо експорту зерна, - Качка

Україна найближчими днями почне обговорення з Польщею механізму щодо експорту зерна, - Качка

Україна і Польща найближчими днями почнуть обговорення механізму, який дозволить розблокувати експорт зерна. Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна" розповів заступник міністра економіки, торговий представник України Тарас Качка.

"Ми дуже раді, що в контексті цієї дуже інтенсивної передвиборчої боротьби польська сторона звернула увагу на цю комунікацію. І справді, ми побачили публічну заяву пана Роберта Телюса (міністр сільського господарства Польщі, - ред.), що такий механізм є раціональним. Зараз вони його вивчають і в найближчі кілька днів ми приступимо до детального обговорення, як цей механізм може працювати", - зазначив Качка.

Також він розповів про домовленості України з Болгарією та Румунією щодо експорту зерна.

"Ми вже провели дуже грунтовну роботу з Румунією і Болгарією. І ми бачимо на їхньому прикладі що те, що ми запропонували, є дієве, більш легальне, ніж заборона з точки зору міжнародного права, враховує і інтереси України, і інтереси Болгарії та Румунії, кожного ринку індивідуально. І адміністративно це буде працювати як ефективний механізм. Тому, беручи до увагу цей позитивний досвід, ми сподіваємося, що з польською стороною теж знайдемо порозуміння щодо цього", - повідомив заступник голови Мінекономіки.

Разом з тим Качка наголосив, що не лише Україна зацікавлена у врегулюванні цієї ситуації, а і Польща також.

"Зрештою, як ми бачимо, якою б бурхливою не була дискусія в медіа, насправді в спільних інтересах України і Польщі врегулювати цю ситуацію", - наголосив Качка.

Як повідомляли "Ми-Україна", ситуація між Польщею та Україною стабілізується після того, як у Польщі пройдуть вибори. Так вважає виконавчий директор “Міжнародної асоціації малих громад” Олексій Буряченко.

Головне