Не потиснула росіянці руку: Україна буде оскаржувати дискваліфікацію Харлан

Не потиснула росіянці руку: Україна буде оскаржувати дискваліфікацію Харлан

Президент Федерації фехтування України Михайло Ілляшев повідомив про те, що збирається оскаржити дискваліфікацію Ольги Харлан. Спортсменка не потиснула руку російській суперниці на ЧС-2023 в Мілані.

Про це він розповів в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Готуємо протест, будемо оскаржувати. Але мова про те, аби її повернули на ці змагання, не може йти. Я зараз знаходжусь на чемпіонаті світу, ми готуємо протест, будемо оскаржувати це рішення. Адже суддя, який безпосередньо працював на цьому поєдинку, не давав чорну картку, не дискваліфіковував її", - зауважив він.

За його словами, дискваліфікація з’явилась уже після того, як визначилась наступна суперниця Харлан, навіть був призначений суддя на наступний бій.

"Ми сподіваємось, що розгляд апеляції завершиться днями. Але вже мова про те, аби її повернули на ці змагання, не може йти", – додав Ілляшев.

Нагадаємо, українська фехтувальниця Ольга Харлан відмовилася потиснути руку росіянці Анні Смірновій після поєдинку. Інцидент стався на Чемпіонаті світу з фехтування.

Росіянка залишитися і чекала дискваліфікації Харлан, адже за правилами потрібно “проявити повагу” після останнього уколу. Смірнова провела на доріжці майже годину, однак судді після консультацій вирішили не дискваліфікувати Харлан за її вчинок.

Згодом українську фехтувальницю Харлан дискваліфікували після відмови потиснути руку росіянці. Федерація зарахувала Харлан технічну поразку у наступному колі змагань. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, ПЦУ офіційно повідомила про рішення перейти на новоюліанський календар.

Головне