Українці подали 175 тис заяв на отримання різних видів дозволів на зброю, - МВС

Українці подали 175 тис заяв на отримання різних видів дозволів на зброю, - МВС

Наприкінці 2023 року українці вже подали понад 175 тис. заяв на отримання різних видів дозволів на зброю.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко у своєму Telegram-каналі. За його словами, у березні минулого року було оголошено про те, що повноцінний запуск Єдиного реєстру зброї запланували на червень того ж року.

Після місяців роботи 23 червня ЄРЗ вже запрацював. Це дозволило посилити контроль за обігом вогнепальної зброї. При цьому це спростило процес її оформлення для громадян.

"Станом на кінець року українці подали понад 175 тис. заяв на отримання різних видів дозволів на зброю. Поліцейські прийняли більш як 164 тис. рішень про надання відповідних дозволів", - йдеться в повідомленні Клименка. 

Він також додав, що питання облікованої і зареєстрованої зброї є одним із ключових напрямків у роботі Міністерства внутрішніх справ. Саме тому створення Єдиного реєстру зброї було в переліку цьогорічних пріоритетів.

Нагадаємо, через перевірки на блокпостах сутички правоохоронці та військових з громадянами бувають, але йдеться про поодинокі випадки, розповів Ігор Клименко. Здебільшого громадяни абсолютно адекватно сприймають вимоги як поліцейських, так і військових на блокпостах.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, станом на 4 січня органи Національної поліції відкрили близько 9000 кримінальних проваджень щодо осіб, які ухиляються від призову за мобілізацією, заявив очільник МВС України Ігор Клименко.

Головне