Українські полонені проходитимуть відновлення за західними методиками реінтеграції

Українські полонені проходитимуть відновлення за західними методиками реінтеграції

Українці, які перебували у полоні російської федерації проходитимуть повний цикл оздоровлення та реабілітації, який напрацьований за західними методиками спільно з іноземними фахівцями.  Про це розповіла заступниця Міністра оборони Наталія Калмикова. 

Відомо, що українські захисники, які поврнулися з полону отримуватимуть у центрах реабілітації медичну та психологічну допомогу. 

За словами Калмикової, українські фахівці пройшли підготовку за сприяння партнерів Альянсу. 

"Ми розпочинаємо спільну роботу над створенням центрів з реінтеграції з урахуванням як вітчизняного, так і іноземного досвіду партнерів з реабілітації та психологічної допомоги. Українські фахівці пройшли підготовку за сприяння партнерів Альянсу. Відтак, наше завдання - створити максимально комфортні умови для звільнених оборонців України та надати їм фахову допомогу", - зазначила вона.

Також особам, які повернулися з полону буде забезпечено повний постізоляційний супровід та догляд різнопрофільних фахівців. Реабілітаційна допомога відбуватиметься із забезпеченням повної конфіденційності всіх відомостей особи та її даних. 

"Така підтримка також надаватиметься членам сімей колишніх полонених задля подолання складних життєвих обставин та мінімалізації негативних наслідків", - додала заступниця Міністра оборони.

Як повідомляли "Ми-Україна",  що міністр внутрішніх справ Ігор Клименко провів зустріч у Вільнюсі з державним секретарем Міністерства юстиції та громадської безпеки Норвегії Евеном Еріксоном. Під час цієї зустрічі Україна домовилася про кроки, які підсилять її спроможності.

Головне