Україна завершила евакуацію громадян з Сектору Гази: додому повернулись 304 особи

Україна завершила евакуацію громадян з Сектору Гази: додому повернулись 304 особи

Україна завершила евакуацію своїх громадян з Сектору Гази. Наразі, після декількох етапів евакуації, додому повернулись 304 особи.

Про це повідомила пресслужба Головного управління розвідки Міністерства оборони України в Telegram-каналі. Як зазначається, евакуацію українців здійснювали ГУР та Міністерство закордонних справ України за дорученням президента.

Загалом із небезпечної зони вдалось вивезти 315 людей. Серед них 304 українці, два палестинці та дев'ять громадян Молдови.

У розвідці розповіли, що серед врятованих із анклаву є двоє осіб з пораненнями, онкохвора, вагітна та двоє громадян, які координували українських воєнних розвідників у самій зоні конфлікту на Близькому Сході.

Остання евакуація відбулась у п'ятницю, 8 грудня, про що повідомляв Володимир Зеленський. Тоді завдяки роботі дипломатів додому повернулись ще майже 40 українців. Він висловив подяку Головному управлінню розвідки, українським дипломатам та "друзям у регіоні".

Нагадаємо, Ізраїль розпочав проведення наземної операції на півдні сектору Гази. Операція буде "такою ж потужною, як і на півночі сектору Гази", повідомив начальник штабу ЦАХАЛ Герці Халеві.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Ізраїль має у планах створення буферної зони на кордоні зі Смугою Гази після повного завершення бойових дій. Своїми намірами ізраїльська сторона поділилася з низкою країн Арабського світу. Такий крок, на переконання Тель-Авіва, зможе унеможливити майбутні напади.

Зовнішньополітичний радник прем'єра Біньяміна Нетаньяху Офір Фальк уточнив, що загальний план Ізраїлю є більш масштабним. 

Головне