Україна запросила Сі Цзіньпіна на "мирний саміт" у Швейцарії

Україна запросила Сі Цзіньпіна на

Україна запросила президента Китаю Сі Цзіньпіна взяти участь у майбутньому "мирному саміті", який планується в Швейцарії і в якому мають брати участь світові лідери.

Про це заявив голова Офісу президента Ігор Жовква в інтерв'ю Reuters.

"Ми, безумовно, запрошуємо Китай взяти участь у саміті на найвищому рівні, на рівні президента Китайської Народної Республіки... Участь Китаю буде для нас дуже важливою. Ми працюємо з китайською стороною. Ми залучаємо наших партнерів у світі, щоб вони донесли до китайської сторони, наскільки важливою є участь у такому саміті", - сказав Жовква.

Швейцарія згодилася прийняти "мирний саміт" щодо України, але поки що дата та конкретне місце не визначені. За словами Жовкви, сторони все ще працюють над деталями.

"Ми будемо говорити про певну дорожню карту (на саміті, – ред.) для реалізації цієї Формули (миру, - ред.)", - додав Жовква.

За даними видання, Китай має тісні стосунки з росією і утримується від критики її вторгнення в Україну. Одночасно Пекін також заявив, що повинні поважатися суверенітет і територіальна цілісність усіх країн і пропонує свою допомогу в посередництві у конфлікті.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, в "Енергоатомі" попередили про нову загрозу радіаційній безпеці на ЗАЕС.

Головне