Україна та Франція наблизилися до фіналізації двосторонньої угоди про безпекові гарантії

Україна та Франція наблизилися до фіналізації двосторонньої угоди про безпекові гарантії

Під час візиту у Київ французької делегації Україна та Франція наблизилися до фіналізації двосторонньої угоди. Про це повідомляє Офіс президента. 

"Наші переговорні команди сьогодні продемонстрували відчутний прогрес і наблизилися до фіналізації двосторонньої угоди", – зазначив заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква.

Сторони підтвердили зацікавленість у посиленні співпраці оборонних підприємств двох країн. Крім того, співрозмовники обмінялися думками щодо імплементації Формули миру та підготовки до проведення Саміту миру найближчим часом.

Сторони обговорили доопрацьований проєкт угоди та узгодили позиції щодо окремих елементів документа.

Нагадаємо, українсько-польські стосунки зараз мають зовсім іншу тональність. Про це повідомили в ефірі "Єдиного марафну" на каналі "Ми-Україна".

Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква зазначив, що Польща приєдналась до Вільнюської декларації G7 про гарантії безпеки лише 22 січня. Також тоді прем'єр-міністр Дональд Туск домовився про багато речей під час візиту в Україну.

Як писали "Ми-Україна" раніше, сили оборони України протягом доби відбили чотири ворожі штурми на лівому березі Дніпра та 41 атаку на інших п'яти напрямках, зокрема 23 – на Авдіївському. Про це повідомили у Генштабі.

Протягом доби відбулось 45 бойових зіткнень. Ворог завдав 54 авіаційних удари та здійснив 33 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. 

 

Головне