Україна нібито готується до мирних перемовин з рф у червні, – ЦПД

Україна нібито готується до мирних перемовин з рф у червні, – ЦПД

Російська пропаганда запустила черговий фейк про Україну. Зокрема, що Київ готується почати переговори з Кремлем у червні. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації.

Росіяни знову поширюють брехню що Зеленський анонсував початок "заключення миру". Насправді ж Президент заявив:

"Світова більшість повинна примусити рф до миру та може це зробити. Саме в червні може початися шлях до справедливого миру", - йдеться у повідомленні.

У ЦПД зазначили, що поширюється дезінформаційна теза, ніби "Зеленський анонсував початок заключення миру з рф у червні 2024 року".

Під час цієї заяви голова держави мав на увазі саміт щодо української формули миру у Швейцарії, який стане майданчиком для обговорення майбутнього мирного процесу.

Нагадаємо, українські військові готують цілий комплекс заходів захисту винищувачів F-16. Одним із варіантів захисту будуть бункери. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Чернівецькій області засудили мешканця Скадовського району, його звинувачують в участі у псевдореферендумі на Херсонщині. Про це повідомили у Чернівецькій обласній прокуратурі. 

Головне