Україна намагається домовитися про виробництво ЗРК Patriot на своїй території, - Маркарова

Україна намагається домовитися про виробництво ЗРК Patriot на своїй території, - Маркарова

Україна працює над тим, щоб запустити на території нашої держави виробництво зенітно-ракетних комплексів Patriot. Про це розповіла посол України у Сполучених Штатах Америки Оксана Маркарова.

За її словами, президент Володимир Зеленський раніше двічі обговорював це питання з американськими партнерами під час візитів до Штатів.

"Дійсно, це завдання перед нами стоїть. Під час двох візитів президента Зеленського до США минулого року - у вересні і в грудні - ми найбільше обговорювали питання їхнього спільного виробництва. Між візитами вже було два засідання бізнесів, українських і американських. Тож ми активно працюємо над цим", - зазначила Маркарова.

Водночас вона додала, що різні частини комплексів Patriot виробляють різні компанії. У цьому контексті Оксана Маркарова зазначила - необхідно, щоб Україна могла виробляти значну частину складових Patriot. Але в ідеалі, заявила посол США, це повинна бути можливість створювати завершений продукт.

Як повідомляли "Ми-Україна", Швеція розглядає можливість відправки в Україну зенітно-ракетного комплексу Patriot, заявив міністр оборони країни Пол Йонсон.

Головне