Україна може перемогти, а ЗСУ повернуть стратегію виснаження Путіна проти нього самого, - The Telegraph

Україна може перемогти, а ЗСУ повернуть стратегію виснаження Путіна проти нього самого, - The Telegraph

Україна може перемогти у війні проти російських загарбників, а українці можуть повернути стратегію виснаження президента Володимира Путіна проти нього самого.

Про це йдеться в матеріалі британського видання The Telegraph. Як зазначається, Авдіївський напрямок може змінити своє призначення на користь України.

Західні аналітики впевнені, що Кремль має на меті вести тривалу війну на виснаження, але якщо це справді так, то це вже програш для рф. Водночас для України це можливість здобути перемогу.

Намагаючись просунутися вперед і внаслідок цього наражаючись на українську вогневу потужність, росіяни змарнували свою власну вогневу перевагу. Також вони змарнували свою можливість вести війну на виснаження, якої, ймовірно, і прагнув Путін. Крім того, атакуючи, росіяни дозволяють українській армії завдавати втрат окупантам, не зазнаючи значних власних втрат.

При цьому видання пише, що військове командування України може віддати наказ своїм військам "знекровлювати росіян навколо Авдіївки". Тоді цей напрямок може "вийти з мертвих руїн", а місто, яке майже повністю перетворилось на руїни, виконає своє призначення у загальних військових зусиллях України.

"Так Україна може перемогти. Якщо росіяни продовжуватимуть безглузді та дорогі напади, українці зможуть звернути проти них стратегію виснаження Путіна", - пишуть журналісти.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, лідер німецької опозиції, глава Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Фрідріх Мерц заявив, що далекобійні крилаті ракети Taurus, якби вони були передані Україні, могли б зруйнувати Кримський міст.

Головне