Україна може опинитися у критичній фазі війни вже за 2 місяці, - командувач Сухопутних військ ЗСУ

Україна може опинитися у критичній фазі війни вже за 2 місяці, - командувач Сухопутних військ ЗСУ

Генерал Олександр Павлюк висловив думку, що критична фаза війни настане в найближчі два місяці. 

Про це він розповів в інтерв'ю журналу The Economist.

За його словами, російське командування розуміє, що військові поставки від США тільки починають надходити на фронт, і зараз робить усе можливе, щоб вибити українські підрозділи з їхніх позицій.

Павлюк наголошує, що українські війська дуже потребують артилерії та бронетехніки, а також посилення протиповітряної оборони. Поставка винищувачів F-16, запланована на початок червня, буде важливим "психологічним поштовхом" та захистить від атак російських бомбардувальників.

Генерал також стверджує, що російська армія продовжує зосереджуватися на Луганській та Донецькій областях, але розвідка показує, що вона може посилити наступ на північно-східні райони Харківщини та Сумщини.

"росія перевіряє стабільність наших ліній, перш ніж вибрати найбільш підходящий напрямок", – сказав він.

Генерал підкреслює, що захист Києва залишається однією з головних пріоритетів, навіть при складних обставинах на сході. Рівень загрози для міста від російської армії зараз відрізняється від ситуації у 2022 році, оскільки ЗСУ стали значно потужнішими.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, рф продовжує спроби зриву мобілізації в Україні через інформаційні операції у соцмережі.

Головне