Україна має аналог "шахедів" і його вже запустили у серійне виробництво, - гендиректор "Укроборонпрому"

Україна має аналог

Україна запустила в серію аналог "шахедів". Про це заявив генеральний директор "Укроборонпрому" Герман Сметанін.

За його словами, серійне виробництво запустили після того, як українські військові почали замовляти цей дрон для використання в бою. 

"В Україні багато державних та приватних виробників. У нас є аналог "шахеда", а є і більш потужні моделі, бо "шахеди" так далеко не літають. Ми зараз зосередились на виробництві більш складних та дорогих проєктів з високими характеристиками", - розповів гендиректор "Укроборонпрому".

Також Сметанін зазначив, що новий український дрон може літати на 1000 кілометрів. 

Про те, що Україна працює над розробкою дрона-камікадзе з дальністю польоту 1000 км в "Укроборонпромі" говорили ще на початку року. Тоді розробка перебувала на стадії випробування.

Нагадаємо, окупанти почали застосовували дешевші за "шахеди" власні БПЛА "Італмас". Росіяни вперше застосували в Україні нові далекобійні безпілотники "Італмас" та варіанти цього БПЛА під час атаки на Київську область наприкінці жовтня.

Як повідомляли "Ми-Україна", представник воєнної розвідки Вадим Скібіцький заявив, що станом на сьогодні російська армія має у запасах близько 870 одиниць високоточного озброєння.

Головне