Ухилянти намагалися виїхати за кордон в обшивці багажника авто (відео)

Ухилянти намагалися виїхати за кордон в обшивці багажника авто (відео)

В Україні виявили ще один спосіб незаконного переправлення ухилянтів за кордон. Двоє чоловіків намагалися виїхати з країни, заховавшись в обшивці багажника автомобіля.

Про це повідомила Держприкордонслужба у Telegram, опублікувавши відео затриманих.

"Коли "запакував" сам себе для "подорожі", але щось пішло не так", - прокоментували прикордонники.

Згідно з інформацією, прикордонники виявили схованку з ухилянтами на контрольному пості під час перевірки автівки. Чоловіки заховалися в обшивці багажника, спробуючи виїхати до Румунії. Обох порушників негайно затримали, склали адміністративні протоколи. Також водія, який перевозив їх, очікує кримінальна відповідальність.

Щодня українські прикордонники виявляють військовозобов’язаних, які намагаються нелегально покинути країну. Правоохоронні органи регулярно розкривають різні схеми для ухилянтів. Наприклад, на Закарпатті СБУ затримала трьох чоловіків, які організовували виїзд потенційних призовників до країн ЄС, виступаючи водіями міжнародних пасажирських рейсів. Один з них був кліриком місцевої єпархії Української православної церкви (МП). За цим фактом розпочато розслідування.

Крім того, Служба безпеки України оголосила про припинення ще п'яти незаконних схем ухилення в різних регіонах України, включаючи медиків, керівників будівельних підприємств і навіть перукаря.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, випускників російського ГРУ відправляють на Сумщину, щоб провести диверсії в якості іспиту.

Головне