УЄФА не включив збірну росії до числа учасників жеребкування Ліги націй сезону-2024/25

УЄФА не включив збірну росії до числа учасників жеребкування Ліги націй сезону-2024/25

УЄФА не включив збірну росії з футболу до числа учасників жеребкування Ліги націй сезону-2024/25. Це автоматично виключає участь російської команди в турнірі.

Про це повідомила пресслужба Союзу європейських футбольних асоціацій. Як зазначається, неучасть російської федерації в жеребкуванні призведе і до неучасті національної збірної країн в міжнародних змаганнях принаймні до березня 2025 року. 

Жеребкування відбудеться 8 лютого 2024 року у французькій столиці Парижі. У турнірі братимуть участь 54 національні збірні. Вони розділені на Ліги A, B, C та D.

Збірна України виступатиме в Лізі B. Відомо, що новий сезон Ліги націй стартує наступної осені.

уєфа.jpg (150 KB)

Нагадаємо, українські судді працюватимуть на матчі групового етапу Ліги чемпіонів вперше за 25 років. Українська бригада арбітрів судитиме матч п'ятого туру групового етапу Ліги чемпіонів між "Реал Сосьєдадом" і "Зальцбургом". Головним арбітром виступить Микола Балакін. На лініях йому допомагатимуть Олександр Беркут та Дмитро Запороженко.

Водночас збірна Боснії та Герцеговини повинна бути, як і інші збірні балканського регіону, у чемпіонаті Європи з футбол.. Так вважає президент УЄФА Александер Чеферін.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, УЄФА відмовився організувати хвилину мовчання перед початком матчу між Ізраїлем та Польщею. У відповідь команди вирішили не грати першу хвилину матчу та вшанувати пам’ять жертв теракту 7 жовтня (день першої атаки ХАМАС) хвилиною мовчання.

Головне