"Угринів" поїхав: протестувальники повністю розблокували рух ваговозів

Польські протестувальники зняли блокаду з пункту перетину "Угринів-Долгобичув". Як інформує пресслужба Держприкордонслужби, поновлення руху ваговозів є тимчасовим. 

"У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" тимчасово завершилося блокування руху вантажівок у обох напрямках", - йдеться у дописі. 

Наразі вантажівки перетинають кордон у штатному режимі, обмежень немає в жодному напрямку. На польсьскій стороні на перетин кордону очікується близько 120 вантажних транспортних засобів. 

Попередньо, рух на КПП "Угринів-Долгобичув" буде вільним до прийдешнього вівторка, 2 квітня. 

Як відомо, цьогоріч християни західного обряду відзначають Великдень 31 березня. У Польщі цей день та наступний є вихідними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аграрії у Польщі знімають блокаду з російського кордону "через великодні свята"

Нагадаємо, станом на ранок 28 березня заблокованими на кордоні з Польщі були три пункти пропуску, у чергах скупчилось близько 370 вантажівок. Найбільша черга спостерігалась на "Ягодині" - 200 машин. По "Ягодину" і "Раві-Руській" фермери досі взагалі не пускають вантажівки у бік Польщі.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 28 березня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розпочав візит до Польщі і вже зустрівся із тамтешнім колегою Дональдом Туском. Перемовини зі польською стороною стосуватимуться зброї для України, блокування вантажних перевезень на кордоні і розвитку торгових відносин та інфраструктури. 

Головне