У Вірменії почалися акції протесту з вимогою відставки Пашиняна

У Вірменії почалися акції протесту з вимогою відставки Пашиняна

В Єревані, столиці Вірменії, тисячі людей вийшли на акцію протесту у зв'язку з незадоволенням делімітацією кордону з Азербайджаном. Люди вимагають відставки прем'єр-міністр Ніколи Пашиняна.

Про це повідомляє видання Factor 9 травня.

На площі Республіки архієпископ Баграт Галстян виступив і висловив вимогу прем'єр-міністру Ніколу Пашиняну подати у відставку.

Причиною протестів стала делімітація кордону з Азербайджаном. Лідером протесту виступив сам архієпископ Баграт Галстян. Він вже висунув вимогу Пашиняну подати у відставку і заявив про готовність обговорити умови його звільнення. Наразі Галстян пішов на зустріч з екс-президентом Вірменії Робертом Кочаряном.

Довідка.

Після військової операції в Нагірному Карабаху у вересні 2023 року, Азербайджан оголосив про відновлення свого контролю над регіоном. Нагірний Карабах був міжнародно визнаний частиною території Азербайджану, хоча більшість мешканців є вірменами. Незалежність Нагірного Карабаху була проголошена понад 30 років тому в період розпаду Радянського Союзу.

У квітні відбулася часткова делімітація кордону між Вірменією та Азербайджаном. Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян пояснив передачу Азербайджану чотирьох сіл страхом перед можливістю війни.

Кілька днів потому був встановлений перший прикордонний стовп на кордоні між двома країнами.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, у Словаччині зафіксували збільшення нелегального перетину кордону українськими чоловіками.

Головне