У військових вишах України курсантів навчатимуть спеціалісти зі США

У військових вишах України курсантів навчатимуть спеціалісти зі США

У військових вищих навчальних закладах України курсантів будуть навчати спеціалісти зі США, аби навчати їх згідно з американськими стандартами.

Про це йшлося під час зустрічі заступниці міністра оборони України Наталії Калмикової з представниками американської компанії Sonata, яка передає західну військову експертизу, консалтинг та матеріальну допомогу Україні.

Як зазначається, у межах пілотного проєкту в одному з українських навчальних центрів впровадять інструменти оцінки, які використовують в армії США. Метою тестування стане виявлення потенційних лідерів, які згодом зможуть стати сержантами.

"Українська армія очікує на зміни. Ми маємо вже зараз максимально навчати майбутніх та чинних сержантів та офіцерів згідно з американськими стандартами. При цьому дуже важливо змінювати військову культуру. Адже від неї залежить майбутнє української армії. Дуже вдячна нашим американським друзям за готовність взаємодіяти, передавати свій досвід та знання", - зазначила Калмикова.

За її словами, вона переконана, що масштабні навчання в Україні за допомогою фахівці зі Сполучених Штатів дозволять вирішити багато актуальних проблем в українському війську.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, близько 5160 військовослужбовиць в Україні обіймають керівні посади. 7,3% чисельності особового складу Збройних сил України складають жінки, це 62 062 особи. При цьому жінки складають 5,3% саме військовослужбовців у лавах ЗСУ. На керівних посадах 2890 офіцерок та 2270 сержанток, а 13 487 жінок в Україні мають статус учасника бойових дій.

Головне