У військовій частині на Житомирщині знайшли плати з дорогоцінними металами на 65 млн гривень

У військовій частині на Житомирщині знайшли плати з дорогоцінними металами на 65 млн гривень

У військовій частині в Житомирській області знайшли плати з дорогоцінними металами на 65 млн гривень, внаслідок чого розпочалось досудове розслідування.

Про це повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань, а також Міністерство оборони України. Як зазначається, знахідки було виявлено під час внутрішнього аудиту співробітниками Міноборони у військовій частині. Вони виявили блоки та плати засобів зв'язку із вмістом дорогоцінних металів. Вони не перебували на балансі підрозділу.

Орієнтовна вартість знахідок у військовій частині становить близько 65 млн гривень.

Під час перевірки у двох гаражах на території військової частини виявили блоки з необлікованими мікросхемами з вмістом дорогоцінних металів: 28 кілограмів золота, 60 кілограмів срібла та 590 грамів металів платинової групи. Результати аудиту передали в ДБР, де будуть вивчати підстави для зняття мікросхем з балансу та їх зберігання на території військової частини на Житомирщині. Наразі майно знову поставили на облік, повідомили в Міноборони.

Зараз тривають першочергові слідчі дії - встановлюються обставини кримінального правопорушення та йде перевірка щодо причетності до нього посадовців військової частини. Правопорушення попередньо кваліфікували як викрадення, привласнення військового майна або заволодіння ним шляхом шахрайства, вчинені в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 410 КК України).

міноборони.jpg (108 KB)

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Державне бюро розслідувань викрило злочинну організацію, яка заволоділа 5 гектарами землі стратегічного значення на Київській ГЕС. До організації входили близько 20 осіб.

Головне