У Великій Британії запропонували визнати росію державою-спонсором тероризму

У Великій Британії запропонували визнати росію державою-спонсором тероризму

Група британських парламентарів звернулася з закликом до міністра закордонних справ Девіда Кемерона внести росію до переліку держав-спонсорів тероризму.

У листі, який надіслали Кемерону, 13 депутатів парламенту та 5 перів зазначили, що Сполучене Королівство може стати першою великою західною країною, яка це зробить.

"Народ України залишається непохитним перед загрозою російських атак. Однак після двох років повномасштабної війни життя цивільного населення все більше руйнується через варварство Путіна…

Тому ми чітко заявляємо, що уряд Великої Британії повинен назвати росію державою-спонсором тероризму. Велика Британія може стати першою великою західною країною, яка оголосить російську державу поза законом", - йдеться у листі.

Британські парламентарі переконані, що визнання росії державою-спонсором тероризму не тільки продемонструє міжнародне лідерство Сполученого Королівства, але і "може стати частиною урядового законодавства для переходу від заморожування до арешту російських активів".

Нагадаємо, за даними президента України Володимира Зеленського, з початку 2024 року російські війська випустили по Україні понад 330 ракет різних типів і близько 600 безпілотників. 

Як повідомляли "Ми-Україна", міністр закордонних справ Дмитро Кулеба запевнив, що Україна та партнери цього року знайдуть рішення щодо використання заморожених російських активів.

Головне