У США заявили про активну роботу над безпековими гарантіями для України

У США заявили про активну роботу над безпековими гарантіями для України

Сполучені Штати Америки вже ведуть перемовини з Україною щодо безпекових гарантій. Таким чином посол США в Україні Бріджит Брінк прокоментувала підписання Києвом та Лондоном безпекової угоди 12 січня.

Вона наголосила, що президент США Джо Байден поставив задачу також підписати безпекову угоду з Україною, і нині сторони працюють над досягнення домовленостей. Ці гарантії, вважає американський президент, дозволить допомогти Україні з захистом та стримати ймовірний повторний напад у майбутньому.

"Ми вже почали двосторонні консультації з вашим урядом, з Офісом президента, з урядовими установами, і ми обговорюємо з ними те, якими можуть бути безпекові зобов’язання з нашого боку. Наразі було два раунди, і переговори продовжаться. Адміністрація Байдена прагне цієї домовленості", - заявила Бріджит Брінк.

При цьому вона заявила, що безпекова угода з Україною гарантуватиме їй безпеку, поки країна не вступить до НАТО.

Щодо можливих термінів підписання угоди, то про це нічого сказано не було.

Як повідомляли "Ми-Україна", Україна та Велика Британія підписали угоду про взаємодію в оборонній сфері. Документ було підписано під час візиту британського прем'єр-міністра Ріші Сунака. Угода розрахована на 10 років з можливістю продовження та буде діяти до вступу України в НАТО.

Головне