У США відповіли на звинувачення у затягуванні навчання українських пілотів на F-16

У США відповіли на звинувачення у затягуванні навчання українських пілотів на F-16

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван спростував інформацію про те, що адміністрація президента Джо Байдена затримує процес навчання українських пілотів на винищувачах F-16. Про це повідомляє CNN.

"Сполучені Штати не будуть заважати тому, щоб це навчання (для українських пілотів, - ред.) на F-16 могло розпочатися", - заявив Салліван.

Разом з тим він наголосив, що раніше в Європі заявили про готовність за декілька тижнів почати навчання пілотів. За цей час країни зможуть підготувати тренувальні інструменти. 

"Президент США дав зелене світло, і ми дозволимо, підтримаємо, сприятимемо і фактично надамо необхідні інструменти для того, щоб українці почали навчатися на F-16, щойно європейці будуть готові", - наголосив радник президента США.

Нагадаємо, раніше речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що українські пілоти ще не поїхали навчатися на літаках F-16

“Коли відбудеться передача F-16 – це буде відомо, навряд чи вдасться тихенько їх перевезти і так далі. Я думаю, ви вже бачили заяви політиків різного рівня і різних держав про те, що льотчики проходять навчання і у тій країні, і в іншій. Але це лише інформаційні повідомлення і доводиться їх делікатно спростовувати, що ніхто нікуди не поїхав”, – сказав він.

Як повідомляли "Ми-Україна", радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Україна буде в НАТО. Він наголосив, що більше ніхто не буде обговорювати вступ України в НАТО, адже це станеться беззаперечно.

Головне