У Швеції пролунали вибухи в найбільшому аквапарку країни (відео)

У Швеції пролунали вибухи в найбільшому аквапарку країни (відео)

У Швеції, у місті Гьотеборг, у понеділок, 12 лютого, пролунали вибухи в найбільшому аквапарку країни Oceana. Внаслідок цього постраждали 12 осіб.

Про це повідомило швецьке видання Aftonbladet. Як зазначається, вартість аквапарку складає 10,6 млн доларів.

Після того, як в аквапарку спалахнула пожежа, там пролунала серія вибухів. Очевидці надзвичайної події заявили, що пожежа почалась близько 10:00. Майже одразу після того, як розпалився вогонь, в одній з конструкцій аквапарку прогримів вибух.

Рятувальники по прибуттю на місце повідомили про ймовірність поширення вогню на сусідні будівлі. Таким чином було евакуйовано сусідній готель та офісні приміщення.

Речник служби порятунку Швеції Клас Люпперт заявив, що у конструкції аквапарку багато пластику, тож дим вдихати доволі небезпечно. Екстрені служби попередили про загрозу здоров'ю.

Очевидці також наголошували, що вибух в аквапарку був настільки сильним, що його було відчутно навіть у сусідніх будівлях.

Аквапарк на момент інциденту не працював. Його відкриття було заплановано на літо, а будівництво коштувало власникам 1,2 млрд крон, тобто близько 10,6 млн доларів. Oceana займає 6 тис. квадратних метрів у приміщенні та ще 4 тис. на відкритому повітрі. В аквапарку вже розмістили 14 водних атракціонів. Кількість відвідувачів, яких він міг прийняти, становила 1750 осіб.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у центральній частині Франції на атомній електростанції вночі 10 лютого сталася пожежа, через яку зупинили два реактори.

Головне