У Самарській області спалахнула пожежа на НПЗ (фото)

У Самарській області спалахнула пожежа на НПЗ (фото)

В Самарській області російської федерації вночі,23 березня, виникла серйозна пожежа на Куйбишевському нафтопереробному заводі (НПЗ). Ймовірно, причиною стала атака безпілотних літальних апаратів (БПЛА).

Цю інформацію поширює низка росЗМІ.

За словами місцевих мешканців, на підприємство нібито здійснено напад з використанням безпілотників. У коментарях люди зазначають, що чули "звук БПЛА", після чого на НПЗ відбулися вибухи.

За попередніми даними, можливо, сталося два удари.

Пізніше російське видання The Moscow Times підтвердило інцидент на НПЗ, зазначивши, що це стосується заводу "Роснафти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що нам дають удари по російськім НПЗ і чому ми не можемо ігнорувати інтереси США

Важливо зауважити, що Новокуйбишевський НПЗ знаходиться на відстані близько 900 кілометрів від державного кордону України.

На заводі виробляють паливо для реактивних двигунів, мастила для ракетних комплексів та автомобілів. Продукція підприємства - близько 30 видів - експортується з використанням залізничного, автомобільного та річкового транспорту як в межах рф, так і за її межами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США проти ударів по НПЗ: чи може Україна вийти за межі американських заборон

Нагадаємо, Вашингтон неодноразово звертався до Україні із закликом припинити завдавати ударів по нафтопереробних потужностях росії, зважаючи на те, що такі дії можуть послужити поштовхом до злету цін на нафту у всьому світі.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, внаслідок стрілянини, що сталася в музичному центрі "Крокус Сіті Хол" в передмісті Москви, відомо про приблизно 80 загиблих, і ця кількість може збільшитися.

Головне