США проти ударів по НПЗ: чи може Україна вийти за межі американських заборон

США проти ударів по НПЗ: чи може Україна вийти за межі американських заборон

З приводу "заборон бити по НПЗ" з боку Вашингтона. Дуже гарна ознака того, що Україна на правильному шляху. Русофіли в оточенні Байдена (скоріш за все Селіван-Бернс) намагаються врятувати росію все ще сподіваючись, що росія може стати союзником у боротьбі проти Китаю. Що нас категорично не влаштовує. В статті Financial Times більше йдеться про порти Новоросійська. Значить треба добивати. Зірветься наступ росіян та підкосить їх бюджет надовго.

Якщо зростуть ціни на бензин в США, то це проблеми США, а не наші. У них є стратегічний резерв, Венесуела, свої виробники, які спокійно можуть закрити дефіцит.

Якщо Байден програє вибори через високі ціни, ну значить так воно повинно бути. Якщо Байден не може організувати потрібне для нас голосування у Конгресі та вставляє палиці у колеса нашій перемозі та не може приборкати русофілів у своєму оточенні, то значить Україні такий президент США не підходить.

У Трампа таких проблем не буде. Він швидко наростить видобуток власної нафти, таким чином добиваючи російську економіку.

Взагалі, це мені нагадує історії з Ізраїлем. Напередодні Шестиденної війни у 67 році США теж попереджали Ізраіль, що не треба цього робити. А потрібно спокійно чекати на атаку. Ізраіль не послухався. Роздовбав армії ворогів, потопив при цьому корабель США. Загинули 40-50 американців. Після чого американці почали продавати зброю Ізраілю. Бо світ любить "мисливців", а не жертв.

Інша історія була у 1982 році, коли Ізраіль роздовбав ядерний реактор в Іраку. Вереск стояв до небес, бо Ізраіль використав американські F-16. Франція теж була у люті, бо реактор був французький. Нічого пережили. Тоді прем'єр Ізраілю Менахем Бегін філософськи сказав, що "краще протести без реактора, ніж реактор без протестів".

Після того, як Ірак почав бомбардувати Ізраіль під час "Бурі у пустелі", в Ізраїлі в чергове переконалися, що менше слухати треба різних порад. По ракети могли бути вже з ядерними зарядами.

Тарас Загородній, керуючий партнер “Національної антикризової групи”

Головне