У росії заочно арештували та оголосили в розшук мера Дніпра Філатова

У росії заочно арештували та оголосили в розшук мера Дніпра Філатова

Басманний районний суд Москви заочно заарештував мера Дніпра Бориса Філатова, інформує “Медіазона”.

Відомо, що Філатову інкримінують статтю про розпалювання ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності з загрозою застосування насильства.

“При цьому ТАСС із посиланням на Слідчий комітет у квітні писало, що проти мера порушили справу про підбурювання до геноциду (частина 4 статті 33; стаття 357 КК)”, - йдеться в повідомленні. 

Відкриття справи на Філатова навесні ініціював голова Слідчого комітету рф Олександр Бастрикін, який звинуватив мера у заклику до вбивства росіян.

“У забороненій у Росії соціальній мережі Філатов опублікував пост із закликами вбивати росіян у всьому світі”, - зазначається у заяві.

Нагадаємо, що російських військових, яких обвинувачують у зґвалтуванні дівчини під час окупації частини Харківської області, заочно судитимуть у Дзержинському районному суді Харкова

Як повідомляли “Ми-Україна”,  прокурори Офісу Генпрокурора скерували до суду обвинувальний акт щодо директора російського пропагандистського телеканалу “Russia Today” Антона Красовського, який публічно закликав убивати українських дітей

Головне