У росії вдесятеро більше артилерії, але українці навчились це долати

У росії вдесятеро більше артилерії, але українці навчились це долати

У російської армії є приблизно вдесятеро більше артилерії, але бійці Збройних сил України вже навчились це долати.

Про це розповіла заступниця голови Міністерства оборони України Ганна Маляр в програмі "Панюта.Підсумки".

"Тут ключове питання, яку стратегію використовують наші військові. Вони планують свої операції з урахуванням того, що у ворога цих боєприпасів більше", - пояснила вона.

За її словами, росіяни готувалися до цієї війни 30 років і були всі ознаки цієї підготовки. Крім того, росія постійно поповнює свої запаси боєприпасів, адже Москва перевела країну повністю на воєнні рейки. Вони не відновлюють запаси так, швидко як їх знищують ЗСУ, але тим не менш виробництво триває.

Нагадаємо, окупантам суттєво бракує снарядів та техніки на лівому березі. Керівниця Об’єднаного пресцентру Оперативного командування “Південь” Наталя Гуменюк розповіла, що це явище виникло через успішну бойову роботу Сил оборони України.

“На лівому березі ворог відчуває суттєву нестачу снарядів і техніки, оновлення якої потребує, звісно, у зв’язку з нашою бойовою роботою Ми продовжуємо нашу контрбатарейну боротьбу і зачищаємо позиції ворога а лівому березі”, – розповіла вона.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Україна щомісяця збільшує виробництво снарядів, щоб мати змогу максимально самостійно забезпечувати себе боєприпасами. Снаряди виробляє не лише держава, але і приватні підрядники. Вироблені в Україні снаряди коштують втричі дешевше, ніж закордонні.

Головне