У росії критичний рівень кількості ракет, - Данілов

У росії критичний рівень кількості ракет, - Данілов

Кількість ракет у росії наразі знизилась до максимально критичного рівня. Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов в інтерв'ю Укрінформу.

"Ми відслідковуємо кількість ракет, які є на території російської федерації. Вона дійсно знизилась до максимально критичного рівня. Але це не значить, що загрози немає. Будь-яке влучання ракети, внаслідок якого загинули наші громадяни, зруйновано інфраструктуру, – це трагедія", – зазначив Данілов.

Водночас секретар РНБО зауважив, що росія не має можливості нарощувати ракетні ресурси в тій кількості, в якій би хотіла.

Він додав, що наразі доводиться, що дрони росія отримує від Ірану. Вони співпрацюють і не приховують це. Однак фактів співпраці інших країн із державою-терористом не зафіксовано.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, речник командування Повітряних сил України Юрій Ігнат заявив, що росія використала стратегічний запас дальнобійних високоточних ракет в Україні на трансформаторні будки. За його словами, російські окупанти застосували близько 800 ракет для ударів по інфраструктурі України. При цьому він додав, що росія продовжує поповнювати свої запаси, однак це непросто.

Крім того, Ігнат пояснив, чому Telegram-канали не повинні публікувати деталі руху російських ракет та авіації. За його словами, окупанти слідкують за всіма даними, що публікуються у таких групах, а потім використовують їх, щоб ефективніше вбивати українців.

"Ми просили тоді Telegram-канали не публікувати інформацію, де саме вони зникають. На якій ділянці. Ми ж показуємо пізніше, що ми їх там не бачимо. Проблема в тому, щоб деталізацію у Telegram-каналах прибрати", - зазначив речник.

Головне