У російській Якутії вирують лісові пожежі: вогонь охопив близько 100 000 га

У російській Якутії вирують лісові пожежі: вогонь охопив близько 100 000 га

Площа лісових пожеж у Якутії - найбільшої республіки у складі рф - станом на ранок 4 липня склала 97 000 га. За минулу добу вона зросла на 36 000 га. Відповідні дані навів заступник міністра екології, природокористування та лісового господарства Якутії Андрій Коноплев, пише "Якутія daily".

"Лісові пожежі масово з'явилися у районах, де відзначено високу грозову активність. Загалом на ранок 4 липня діють 119 лісових пожеж на площі 97 372 га", - зазначив посадовець.

Наразі над ліквідацією вогню в регіоні працюють 737 осіб, 38 одиниць техніки та авіація.

3 липня у Якутії через природні пожежі було запроваджено режим надзвичайної ситуації.

"Останній тиждень характеризується аномально високими температурами. У Якутії на сьогодні найвищі температури загалом по країні далеко за +30 градусів. Сухі грози, які зараз масово йдуть, призвели до того, що останніми днями зростає кількість пожеж на 20-30, хоча щодня гаситься 10-20 пожеж", - розповів голова регіону Айсен Ніколаєв

Приборкання вогню ускладнюється тим, що більшість займань зафіксовано в гірській місцевості, перекидати туди сили та засоби гасіння складно.

Нагадаємо, 2 червня у російській республіці Комі відбувся масштабний витік нафти у річку Колва. Інцидент стався через аварію на нафтопроводі “Нобель-Ойл” на Південно-Ошському нафтовому родовищі, у воду потрапило близько 1000 кубів нафтовмісної рідини. У місті Усинськ був введений режим “підвищеної готовності”. Влада закликала місцеве населення не використовувати річкову воду для своїх потреб.

Головне