У рф сталась чергова аварія на нафтопроводі: у річку Колва вилилася тисяча кубів нафти

У рф сталась чергова аварія на нафтопроводі: у річку Колва вилилася тисяча кубів нафти

У російській республіці Комі відбувся масштабний витік нафти у річку Колва. Інцидент стався через аварію на нафтопроводі "Нобель-Ойл" на Південно-Ошському нафтовому родовищі, пишуть росЗМІ.

Розлив нафтовмісної рідини в Колву був зафіксований напередодні, 2 червня, ввечері.

"За нашими підрахунками в Колву могла потрапити 1000 кубометрів нафти. Компанія "Нобель-Ойл“ інформацію нам не надала і заявила, що у неї проходять навчання. Про розлив ми дізналися від громадських працівників і місцевого міністерства природних ресурсів", - заявила голова "Росприроднагляду" Світлана Радіонова.

У місті Усинськ був введений режим "підвищеної готовності". Влада закликала місцеве населення не використовувати річкову воду для своїх потреб.

"На території округу "Усинськ" діє режим "підвищена готовність". Для усунення наслідків інциденту залучено 18 осіб та чотири одиниці техніки. До з'ясування всіх деталей обставин та усунення наслідків нафторозливу прошу мешканців утриматися від використання води з річки Колва у побутових та технічних цілях", - написав очільник округу Микола Такаєв.

За оцінкою Мінприроди Республіки Комі, площа забруднення ґрунту склала 0,9 га. Про забруднення водних ресурсів у відомстві даних не навели.

Як відомо, торік восени у Комі сталась аварія на нафтопроводі "Ухта — Ярославль". Тоді в регіоні був введений режим надзвичайної ситуації серед розлив 100 кубів нафти.

Як писав "Ми-Україна" раніше, активісти руху "Жовта стрічка" повідомили, що окупанти облаштували шпиталь на території дитячого інтернату в селі Новокиївка на Херсонщині. 

Головне