У районі станції "Вернадський" уже народилося шість тюленят Ведделла (фото)

У районі станції

Тюленята Ведделла народились у районі української антарктичної станції "Академік Вернадський" вже цього року. Наразі вже відомо про шістьох малят. 

Про це повідомляє Національний антарктичний науковий центр.

За словами біолога 29-ї Української антарктичної експедиції Світозара Давиденка, усі малята добре себе почувають та активно ростуть. Полярники ретельно моніторять стан тварин під час піших виходів або за допомогою дронів.

Один із найвідоміших малюків, SeaBaby, разом із мамою обрав нове місце відпочинку на кризі у протоці між островом Вінтер, де він народився, та островом Галіндез, де розташована сама станція. Зараз полярники можуть спостерігати за сім'єю прямо з вікон. Поруч є велика тріщина в кризі та доступ до відкритої води, тому самиця вже почала ходити за їжею в океан, залишаючи малюка самого. SeaBaby стає дедалі самостійнішим і скоро вчитиметься плавати.

Інші тюленята також разом зі своїми мамами на островах поруч. Три родини перебувають на острові Вінтер, одна - на островах Троє Поросят, а ще одна - біля острова Гротто.

Нагадаємо, українські полярники розповіли про народження першого тюленяти Веддела на ім’я SeaBaby, яке з’явилося на світ поблизу станції "Академік Вернадський".

Як писав "Ми-Україна" раніше, вірус H5N1, який спричинює так званий пташиний грип, став причиною загибелі 47 тигрів, трьох левів та однієї пантери у двох зоопарках на півдні В'єтнаму.

Головне