У Повітряних силах пояснили, чому лише вісім пілотів летять на навчання на F-16

У Повітряних силах пояснили, чому лише вісім пілотів летять на навчання на F-16

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат пояснив, чому лише вісім пілотів летять на навчання на сучаних винищувачах F-16.

Про це він розповів в ефірі програми "На часі" на "Ми-Україна". За його словами, йдеться про першу партію людей, слідом за ними відправлять й інших, можливо, пілотів "розкидають" по різних країнах.

Важливе також знання англійської мови, якою володіють не всі українські пілоти, - зазначив Ігнат.

Він також розповів, що точних термінів початку навчань на винищувачах поки немає попри те, що президент США Джо Байден дав "зелене світло" на підготовку українських льотчиків.

"Льотчики вже б сьогодні хотіли б спакувати валізи та поїхати. Але оголошені терміни - кінець літа. Більш точних термінів немає. "Зелене світло" включається поетапно, світлофорів багато, і тому кожен світлофор треба зробити "зеленим", - пояснив речник.

Ігнат наголосив, що кінцева ціль України - це місяці, яких потребує і навчання пілотів, і інженерів, передача технічної документації.

"Дуже хотілося б нам розширити географію навчання наших льотчиків. Це могли б бути й навіть США. Але поки що про це мова не йде, це буде прийматися рішення політичне, чи в рамках коаліції авіаційної. Але найкраща база є в США, але і в Європі є центри для навчання", - пояснив речник Повітряних сил.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російське окупаційне військо не має панування в повітрі на східному фронті. Це сталось завдяки створення силами оборони потужної системи протиповітряної оборони, пояснив Речник Східного угруповання військ Сергій Череватий.

Головне