У Полтаві сталось масове отруєння студентів: ушпиталено майже 30 осіб

У Полтаві сталось масове отруєння студентів: ушпиталено майже 30 осіб

Близько трьох десятків студентів одного з полтавських ВНЗ вночі у середу, 6 грудня, були госпіталізовані з симптомами отруєння. Як інформує місцева ОВА, усі постраждалі навчаються у Полтавському юридичному інституті Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

Цієї ночі, за попередніми оцінками, на лікарняні ліжка загриміли 27 осіб. Місцева влада встановила, що усі вони харчувалися в їдальні Національного університету "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка" .

"Зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції. Причини інциденту нині встановлюють",  вказано у повідомленні ОВА. 

Для встановлення всіх обставин події в місті вже створили профільну комісію, до роботи також залучили експертів Держслужби з питань безпечності харчових продуктів, Центру контролю та профілактики хвороб і Нацполіції.

"Розпочато епідеміологічне розслідування. Також перевіряють їдальню", - заявили в ОВА. 

Нагадаємо, днями стало відомо, що в підконтрольному росіянам Криму дві диверсантки отруїли окупантів у військовій частині Сімферополя. Як виявилось, одна з них брала участь у конкурсах краси, але не вийшла на загальноросійський рівень і нагород не отримувала; друга - є дочкою співробітника окупаційної міської адміністрації Сімферополя. 

Як писав"Ми-Україна" раніше, у липні в Києві зафіксували спалах кишкової інфекції одразу у 10 людей. Усі вони їли в одному закладі в Подільському районі міста. За підсумками інспектування Держпродспоживслужби, піцерію на Подолі через спалах гострої кишкової інфекції було закрито.

 

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.