У Польщі заявили про намір припинити транзит зерна з України

У Польщі заявили про намір припинити транзит зерна з України

Польща може з 1 квітня припинити транзит зерна з України. З відповідним наміром виступив міністр розвитку та технологій Польщі Кшиштоф Гетьман.

Він наголосив, що насамперед йдеться про пшеницю та кукурудзу.

"Через надлишок пшениці та кукурудзи за продане зерно також заплановані дотації. Люблінське воєводство, люблінські фермери будуть одними з перших, хто отримає такі дотації. Звичайно, необхідно буде мати рахунки-фактури. Хотів би також підкреслити, що в тому, що стосується зернових, ми сподіваємося - бо це також те, про що ми говорили з українською стороною, - що після 1 квітня практично припиниться навіть транзит, насамперед кукурудзи і пшениці", - заявив Кшиштоф Гетьман.

Також він додав, що з початку протестів польських фермерів на кордоні з Україною було виконано безліч вимог фермерів. Зокрема було скасовано обмеження на пестициди та санкції для малих фермерських господарств.

Як повідомляли Ми-Україна, протест польських фермерів на кордоні з Україною продовжується. Мітингувальники повністю заблокували рух вантажівок в бік Польщі у напрямку пунктів пропуску "Ягодин" та "Рава-Руська".

Головне