У НОК відреагували на дискваліфікацію Харлан

У НОК відреагували на дискваліфікацію Харлан

Міністр молоді та спорту України, президент Національного олімпійського комітету (НОК) Вадим Гутцайт відреагував на дискваліфікацію фехтувальниці Ольги Харлан. За його словами, українські спортсмени не тиснутимуть руку росіянам на змаганнях.

Про це він повідомив під час пресконференції.

"Наші спортсмени не тиснуть руку спортсменам під нейтральним прапором, які з росії. Вчора була зустріч нашої федерації з членами міжнародної федерації і вони підкреслили, що наші спортсмени не тиснуть руку", - заявив міністр.

Він зазначив, що сьогоднішній інцидент - це була відкрита провокація російської спортсменки під нейтральним прапором. Її вона застосувала проти української фехтувальниці Ольги Харлан.

"Є випадки, коли спортсмени не тиснуть руки. Вони вдаряють по клинку і розходяться. А тут вона (росіянка - ред.) спровокувала Ольгу, спровокувала організаційний комітет. На жаль, організаційний комітет, хоч і знав, що це відбуватиметься (не будуть потискати руки - ред.), їх попередили, зробив те, що зробив", - пояснив Гутцайт.

Нагадаємо,  українську фехтувальницю Харлан дискваліфікували після відмови потиснути руку росіянці. Федерація зарахувала Харлан технічну поразку у наступному колі змагань. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент Федерації фехтування України Михайло Ілляшев повідомив про те, що збирається оскаржити дискваліфікацію Ольги Харлан. Спортсменка не потиснула руку російській суперниці на ЧС-2023 в Мілані. За його словами, дискваліфікація з’явилась уже після того, як визначилась наступна суперниця Харлан, навіть був призначений суддя на наступний бій.

Головне