У Молдові заблокують ще 31 новинний портал, більшість із росії

У Молдові заблокують ще 31 новинний портал, більшість із росії

Молдовська Служба інформації та безпеки заблокувала в країні доступ до сайтів 31 новинного порталу, 21 з них управляють з росії.

Про рішення оголосили 31 жовтня.

У списку: Интерфакс, ТАСС, Regnum, Lenta.ru, mk.ru, kp.ru, pravda.ru, rg.ru, "Радио Спутник", шість телеканалів Orizont TV, ITV, Prime, Publika, Canal 2 и Canal 3.

У Молдові пояснили, що інформація від цих порталів може спричинити соціальні конфлікти і походить від держави-агресора. Так, телеканали Prime, Canal 2, Canal 3 і Publika TV були підконтрольні колишньому лідеру Демократичної партії Володимиру Плахотнюку, який перебуває в розшуку.

Плахотнюк перезапустив ці телеканали на користь Ілана Шора, котрий потрапив під санкції США за організацію заворушень з метою підірвати демократичний розвиток Молдови. Перед цим Молдова заблокувала доступ до сайтів 22 російських пропагандистських телеканалів У Молдові заблокували доступ до сайтів 22 російських телеканалів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, заступник міністра культури та інформполітики з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко розповів, що на жодній зустрічі ЄС не звучало вимоги про закриття телемарафону.

Шевченко зазначив, що існування телемарафону не суперечить принципам медіарегуляції Європейського Союзу. Окрім того, він наголосив, що частина контенту для телемарафону створена за підтримки ЄС.

Головне