У Києві та за кордоном підняли кримськотатарські прапори

У Києві та за кордоном підняли кримськотатарські прапори

У День кримськотатарського прапора, що відзначається 26 червня, підняли стяги кримськотатарського народу. Це відбулося перед будівлями Київської міської державної адміністрації, Міністерства закордонних справ України та низкою інших установ.

Про це повідомило видання "Суспільне". Як зазначається, міський голова Києва Віталій Кличко наголосив, що 26 червня – це День кримськотатарського прапора, який українці також святкують. При цьому влада робить усе, щоб підтримати кримських татар. Велика частина переселенців поселилися саме в столиці України.

Водночас Кличко та лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров сподіваються, що скоро Крим буде деокуповано і прапор кримських татар майорітиме і там.

"Наша мета, щоб ми в найближчі часи піднімали кримськотатарський прапор разом з українським прапором в українському Криму", - заявив мер столиці.

Сам Чубаров висловив сподівання, що наступне свято кримськотатарського прапора будуть відзначати в Криму.

"У таких свят буває дві такі сторони: зовнішня – вона приємна, помітна, але є внутрішня – це завдання державного (символу) чи символу народу, як кримськотатарський прапор", - зазначив він.

На честь свята було проведено вшанування біля Міністерства закордонних справ України. Крім того, такі акції проводяться біля Офісу уповноваженого з прав людини та біля Таврійського національного університету (кримський університет, який евакуювався до Києва).

Заходи із вшанування також проходять за кордоном. У багатьох дипломатичних представництвах України збираються представники української і кримськотатарської громад. Вони і проводять такі церемонії. У певних країнах вшанування відбувалося напередодні, у неділю.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, УАФ (Українська асоціація футболу) звернулася до ФІФА (Міжнародна федерація футболу) та УЄФА (Спілка європейських футбольних асоціацій) з приводу участі клубів із Криму в чемпіонаті рф. За останні шість місяців Українська асоціація футболу неодноразово реагувала на такі ганебні ініціативи. Вона підтвердила свою позицію в офіційних листах на адресу президента ФІФА Джанні Інфантіно та очільника УЄФА Александера Чеферіна.

Головне