У Києві стартували навчання по захисту столиці, — КМВА

У Києві стартували навчання по захисту столиці, — КМВА

Починаючи від вівторка, 21 лютого, у Києві розпочались заплановані тренування сил і засобів міста. Навчання по захисту столиці триватимуть упродовж кількох днів, повідомили у Київській міській військовій адміністрації (КМВА).

"За сценарієм, ворог проводить наступальну операцію з північного напрямку. Завдання сил і засобів оборони Києва – під керівництвом командувача відпрацювати весь комплекс завдань по обороні столиці. Окрім того, в ході тренування наші військові планують провести навчання із захисту цивільного населення в умовах бойових дій", - розповів керівник КМВА Сергій Попко.

Він наголосив, що навчання відбувається в межах заздалегідь узгодженого плану і загроза наступу ворога на Київському напрямку на сьогодні є мінімальною

Нагадаємо, раніше цього місяця відбулись навчання по захисту зони відчуження Чорнобильської атомної електростанції.

Командувач Об’єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв також оцінив загрозу наступу з півночі як малоймовірну. Він додав, що Сили оборони Україні здійснили низку заходів, які унеможливлюють прорив російського окупаційного війська на Київському напрямку.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у лютому у Києві з’явились мобільні групи ППО. Вони збивають дрони-камікадзе, ракети чи інші повітряні сили.Мобільні вогневі групи мають підготовлений екіпаж на легкових автомобілях підвищеної прохідності.  Вони озброєні великокаліберними кулеметами, оснащені тепловізійними прицілами та іншими приладами виявлення цілей і лазерного цілевказання.

Як повідомлялось, Чехія заявила, що почне виробляти мобільні комплекси ППО для України, які можна буде застосувати проти ударних дронів. Цей проєкт профінансують США та Нідерланди. 

Головне