У Кременчуці в багатоповерхівці вибухнула граната: що відомо

У Кременчуці в багатоповерхівці вибухнула граната: що відомо

В багатоквартирному будинку в Кременчуці (Полтавщина) 23 грудня пізно ввечері пролунав вибух. В одній з осель здетонувала граната. 

Як інформує Національна поліція, надзвичайна подія сталась у у межах мікрорайону Молодіжний близько 22:50. Правоохоронців про інцидент повідомили сусіди. 

"На огляд до лікарні з місця події госпіталізовано мешканця квартири, 1968 року народження. На момент вибуху у квартирі ще перебувала місцева мешканка. На щастя, вона не постраждала", - йдеться у повідомленні.

За фактом вибуху розпочато досудове розслідування. Попередня версія - необережне поводження з боєприпасом. Зібрані на місці події уламки гранати досліджуватимуть експерти.

Нагадаємо, 15 грудня один із депутатів Керецьківської сільської ради Мукачівського району прямо під час сесії підірвав гранати. Внаслідок вибуху постраждали 26 осіб. За даними МВС, під час обговорення бюджету села на 2024 рік між депутатами виникла дискусія, в розпал якої чоловік вийшов з залу засідання, а за кілька хвилин вже повернувся з гранатами, які згодом підірвав. Депутату-підривнику повідомили про підозру у скоєнні теракту

Як писав "Ми-Україна" раніше, ввечері 23 грудня у Львові стався вибух у приватному будинку. Міський голова Андрій Садовий назвав попередню причину вибуху - ймовірно стався витік газу. За його даними, вибух прогримів у гаражі будинку. Щодо постраждалих, п'ятеро осіб вдалося врятувати з-під завалів, їх доставлено до лікарні. Троє людей, серед яких 82-річна жінка та два чоловіки (37 і 75 років), загинули внаслідок вибуху. Серед поранених - семирічний хлопчик і 11-річна дівчинка.

Головне