У Кракові помер українець, який раніше підпалив себе на знак протесту

У Кракові помер українець, який раніше підпалив себе на знак протесту

Українець, який кілька днів тому підпалив себе перед Генеральним консульством України у Кракові, помер. Про це пише видання RMF FM.

Представниця спеціалізованої лікарні імені Людвіка Ридигера, де лікувався українець, Едіта Пшибильська розповіла, що чоловік перебував у критичному стані після отриманих опіків.

"Незважаючи на зусилля фахівців Малопольського опікового та пластичного центру, сьогодні вдень помер пацієнт, який 13 квітня був доставлений до лікарні Людвіка Ридигера у важкому стані внаслідок травм, отриманих після підпалу перед українським консульством", – повідомила Пшибильська.

При цьому вона додала, що після того, як постраждалого доставили до медзакладу, його прооперували. Стан чоловіка не змінювався усі ці дні.

Як повідомляли "Ми-Україна", 13 квітня у польському Кракові 62-річний чоловік підпалив себе перед будівлею Генерального консульства України. Він закликав співвітчизників повернутися в країну і воювати на фронті. Згодом він на знак протесту він облив себе легкозаймистою речовиною і підпалив. Чоловіка загасили випадкові перехожі.

Головне