У Карпатах шукають 27-річного француза, який хотів зійти на Говерлу і зник

У Карпатах шукають 27-річного француза, який хотів зійти на Говерлу і зник

У Карпатах шукають 27-річного громадянина Франції Чарльза Мінарта, який хотів зійти на гору Говерлу і зник. Він не виходить на зв'язок з середи, 3 січня, тобто вже 12 днів поспіль.

Про це повідомила поліція Івано-Франківської області та Державна служба з надзвичайних ситуацій. Як зазначається, 12 січня ДСНС отримала повідомлення від представника французького посольства. Згідно з ним, громадянин Франції у період з 3 по 6 січня мав намір здійснити сходження від Ворохти, що в урочищі Завоєля, до гори Говерли. Він збирався мандрувати Карпатами в напрямку до міста Рахів Закарпатської області.

У ніч з 2 на 3 січня чоловік ночував в котеджі у Ворохті. Останній раз Мінарт був на зв'язку у середу, 3 січня. Він збирався повернутись за два дні. При цьому свій маршрут у рятувальників перед мандрівкою француз не зареєстрував.

Наразі Закарпатські гірські рятувальники обстежили маршрути сходження на гору Говерла зі сторони Закарпаття. Також було обстежено основні маршрути сходження до Говерли.

Пошукові роботи тривають. У поліції розповіли, що на вигляд Чарльзу Мінарту близько 30 років (він 1996 року народження), худорлявої тілобудови, волосся темне. Чоловік був одягнений в куртку темно-синього кольору, високу темно-сіру шапку та гірські черевики. Він також мав при собі гірський рюкзак.

Правоохоронці закликають звернутись до них у разі, якщо стане відома певна нова інформація про місцеперебування громадянина Франції.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, в Одеській області рятувальники і співробітники поліції знайшли зниклих у катакомбах дітей.

Головне