У Єврораді запевнили, що шукають політичні шляхи розблокування кордону України і Польщі

У Єврораді запевнили, що шукають політичні шляхи розблокування кордону України і Польщі

Європейська Рада шукає політичні шляхи розблокування кордону України та Польщі, де вже багато днів тривають страйки поляків. Про це на брифінгу в Києві заявив президент Європейської ради Шарль Мішель.

Він звернувся як до України, так і до Польщі та закликав працювати над розблокуванням кордону.

"Важливо, щоб ми знайшли політичні шляхи для вирішення деяких труднощів і деяких чутливих тем. З початку повномашстабного вторгнення рф в Україну польський народ і влада багато працювали разом з установами ЄС, щоб підтримати Україну. Я бачу певні труднощі, певну напругу. Давайте спробуємо попрацювати над вирішенням цих напружень та труднощів", - закликав Шарль Мішель.

Нагадаємо, у Польщі вже понад 10 днів тривають страйки на кордоні з Україною. Поляки відмовляються пропускати навіть вантажні машини з гуманітарною допомогою та паливом. Польська сторона обіцяла, що такі вантажі безперешкодно проходитимуть кордон, однак ситуація дещо інша. 

Як повідомляли "Ми-Україна", станом на 19 листопада черга з фур на кордоні України та Польщі розтягнулася на понад 30 км. Через це Міністерство розвитку громад разом з профільними асоціаціями та перевізниками створило Штаб допомоги українським водіям.

Головне