У храмах УПЦ МП почали збирати гроші на заставу митрополиту Павлу. ФОТО

У храмах УПЦ МП почали збирати гроші на заставу митрополиту Павлу. ФОТО

У храмах Української православної церкви Московського патріархату почали збирати гроші на заставу для колишнього намісника Києво-Печерської лаври Павла. Зокрема, там встановлюють спеціальні скриньки, у які віряни кладуть свої гроші. Про це повідомив речник Генерального штабу Збройних Сил України Андрій Ковальов.

"Поки весь український народ збирає гроші на безпілотники для Збройних Сил України, донатить на оборону України та перемогу над російськими окупантами, - у Києво-Печерській Лаврі адепти московського патріархату збирають гроші на заставу підозрюваного агента кремля!!! так званого "митрополита Павла" - громадянина Петра Лебедя, як він сам просив його називати не "Паша "Мерседес", а "Паша Тесла", - зазначив Ковальов.

Також речник Генштабу опублікував фото зі скринькою, яка стоїть у храмі святого Агапіта Печерського в Лаврі.

Крім того гроші на заставу для митрополита Павла почали збирати і на сторінці Лаври в Instagram. Там опублікували номер банківської карти, на яку пропонують вірянам відправляти їхні гроші. Згодом допис зі сторінки видалили - наразі він недоступний.

Як повідомляли "Ми-Україна", Соломʼянський районний суд Києва змінив запобіжний захід митрополиту УПЦ МП Павлу Лебідю. Замість цілодобового домашнього арешту священнослужителя відправили під варту до 14 серпня з можливістю внесення застави у розмірі понад 33 млн гривень.

Головне