У Африці може виникнути новий океан, який розділить країну на дві частини

У Африці може виникнути новий океан, який розділить країну на дві частини

У Африці може утворитися шостий світовий океан через 5 млн років. Після цього країна розділиться на дві частини, інформує Daily Mail.

“Країни вздовж південно-східного узбережжя стануть гігантськими островами, створивши абсолютно нове море від Ефіопії до Мозамбіку”, - йдеться в повідомленні.

Відомо, що у 2005 році вздовж пустель Ефіопії з’явилася тріщина, яка розширюється зі швидкістю один дюйм (2,5 см) на рік. Дві тектонічні плити віддаляються одна від одної через масивний викид перегрітої породи, що підіймається з ядра нашої планети.

"Що ми не знаємо, так це чи продовжуватиме ця тріщина рости у нинішньому темпі, щоб зрештою створити океанський басейн, спочатку розміром з Червоне море, а потім - і з Атлантичний океан", - коментує Кен Макдональд, професор Каліфорнійського університету в Санта-Барбарі.

Зазначається, що 56 кілометрова тріщина демонструє ознаки нового моря поблизу Ефіопії.

Нагадаємо, що підводний човен приватної компанії OceanGate Expeditions, який мав оглянути уламки “Титаніка” на дні Атлантики, зник в океані. На пошуки батискафа, на борту якого були люди, вже відправили рятувальну місію.

Як писав “Ми-Україна” раніше, біля берегів французької Нової Каледонії, що в південній частині Меланезії, стався потужний землетрус. У зв’язку з поштовхами магнітудою 7,7 оголошена загроза цунамі.

Головне