ЦНС: Окупанти на ТОТ змушують чоловіків 60 і більше років підписувати контракти з міноборони рф

ЦНС: Окупанти на ТОТ змушують чоловіків 60 і більше років підписувати контракти з міноборони рф

Російські окупанти змушують чоловіків на захопленій частині Запоріжжя, яким понад 60 років, підписувати контракти з міноборони рф. Про це повідомили у Центрі національного спротиву.

"На тимчасово окупованій частині Запорізької області чоловіків віком від 60 до 65 років змушують підписувати контракти з міністерством нападу рф. При цьому обіцяють, що ті проходитимуть службу у тилових підрозділах", - зазначили у ЦНС.

Також у Центрі мають інформацію про складну ситуацію з поповненням особового складу армії окупантів.

"Тому й вдаються колаборанти до таких "крайніх" заходів. А ще масове дезертирство та небажання проходити службу в армії противника серед місцевого населення ламає усі поставлені Кремлем задачі. Тільки на тимчасово окупованій Луганщині за кілька місяців було офіційно задокументовано 500 випадків дезертирства. А випадки залишення військової частини помножилися на двадцять", - йдеться у повідомленні.

В ЦНС наголосили, що росіяни намагаються тиснути на рідних тих, хто втік з армії ворога. 

"Ми вкотре закликаємо усіма силами уникати мобілізації, а тим паче підписання контракту з мо рф. А окупантам і колаборантам нагадаємо - міжнародне право забороняє мобілізовувати мешканців захоплених територій до лав окупаційних військ. За це доведеться нести відповідальність", - наголосили у Центрі нацспротиву.

Як повідомляли "Ми-Україна", російські окупанти обкладають даниною фермерів на захопленій території Херсонщини. Загарбники вимагають від українців віддавати до 15% від заробітку.

Головне