Росіяни вимагають від українських фермерів на ТОТ платити данину, - ЦНС

Росіяни вимагають від українських фермерів на ТОТ платити данину, - ЦНС

Російські окупанти обкладають даниною фермерів на захопленій території Херсонщини. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

За даними ЦНС, загарбники вимагають від українців віддавати до 15% від заробітку.

"Щоб продати минулорічний врожай фермерам на тимчасово окупованих територіях Херсонщини доводиться платити обов’язкову данину місцевим колаборантам. Встановлено таксу - це 10-15% від заробітку", - йдеться у повідомленні.

Крім того окупанти, за даними Центру нацспротиву, погрожують українцям на ТОТ проблемами з законом за відмову платити.

"Якщо аграрії насмілюються реалізувати свою продукцію без “дозволу” смотрящих, на них чекають проблеми із законом, призов до окупаційної армії або підвал. Такий ж відсоток мають сплатити фермери при закупівлі добрив для вирощування нового врожаю", - зазначили у ЦНС.

Водночас у Центрі розповіли про ще одну схему наживи окупантів на українському збіжжі.

"Ще одна схема наживи на місцевих фермерах працює від початку окупації. Це фірми-прокладки, виключно через котрі можна збувати свою продукцію за фіксованими цінами,які нижче ринкових. Далі збіжжя передається дотичним до гауляйтерів структурам, які перепродують її за ринковими цінами й забирають різницю", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляли "Ми-Україна", російські війська обіцяють надавати учасникам “СВО” по 2 га землі тимчасово окупованих територіях. Зокрема на південних територіях Донеччини і Херсонщини. 

Головне