"Те, що Орбан робить з Путіним, – це середній палець українським солдатам", - прем’єр Люксембургу

Прем'єр-міністр Люксембургу Ксав'є Беттель виступив зі різко критикою позиції, якої дотримується Угорщина стосовно надання Україні допомоги. Він наголосив, що дії його угорського колеги Віктора Орана рівнозначні "середньому пальцю", показаному всім українським воїнам. 

Беттель, як пише Reuters, підкреслив, що угорська влада не повинна ставати на заваді ухвалення Євросоюзом рішень щодо скеруання в Україні нових обсягів грошової підтримки, намагаючись тим самим розблокувати власні заморожені фонди ЄС.

"Не можна говорити: якщо ви хочете грошей для України, ми хочемо грошей для себе. Ми не маємо бути заручниками Орбана", - цитує видання його слова. 

Беттель також зазначив, що Люксембург ніколи не приєднається до альянсу словацького премʼєра-популіста Роберта Фіцо і Орбана, які виступають проти допомоги Україні зброєю.

Нагадаємо, Роберт Фіцо, який 25 жовтня офіційно вступив на посаду прем'єр-міністра Словаччини, заявив, що його країна не збирається передавати Україні військову допомогу

Як писав "Ми-Україна" раніше, на саміті лідерів Європейського Союзу, який відбувся 26 жовтня, лідерів Угорщини та Словаччини закликали подумати про наслідки відмови у допомозі Україні.

Головне