Новий прем'єр Словаччини вкотре виступив проти військової допомоги Україні

Новий прем'єр Словаччини вкотре виступив проти військової допомоги Україні

Роберт Фіцо, який напередодні, 25 жовтня, офіційно вступив на посаду прем'єр-міністра Словаччини, заявив, що його країна не збирається передавати Україні військову допомогу. Про це пише словацьке видання Aktuality.

"Краще нехай вони 10 років ведуть перемовини про мир, аніж 10 років убивають один одного без жодних результатів", - заявив він під час виступу перед Самітом лідерів ЄС у Брюсселі.

Глава уряду заявив про готовність передавати українській стороні лише гуманітарну допомогу, а от європейські санкції проти агресора підтримувати не збирається.

Як відомо, на виборах в Словаччині на початку поточного місяця перемогу отримала проросійська партія Smer-SD. Популістська політична сила Роберта Фіцо набрала 22,9% голосів виборців. Сам Фіцо після перемоги негайно пообіцяв припинити словацьку військову підтримку України і заблокувати амбіції України в НАТО. Він сказав тоді, що "у людей у Словаччині є серйозніші проблеми, ніж відносини з Україною" та закликав до мирних переговорів між Україною та росією.

Нагадаємо, словацьке МЗС обвинуватило Москву у втручанні у парламентські вибори в країні, переможцем яких став Роберт Фіцо.

Як писав "Ми-Україна" раніше, президентка Словаччини Зузана Чапутова після парламентських виборів в країні, в яких перемогла Smer-SD, відклала допомогу Україні.

Головне