Таджикистан вручив ноту протесту послу рф

Таджикистан вручив ноту протесту послу рф

Міністерство закордонних справ Таджикистану висловило серйозне занепокоєння щодо обставин, які стосуються таджиків в російській федерації.

Про це повідомляє таджицька служба "Радіо Свобода".

У Душанбе російський посол був представлений нотою протесту через "широкомасштабне порушення прав і свобод"  таджикських громадян в росії.

Зазначається, що ця заява була зроблена в контексті того, що сотні громадян Таджикистану залишилися у заторах на російсько-казахстанському кордоні та в аеропортах Москви через ретельні перевірки.

"Ці заходи застосовуються виключно щодо громадян Таджикистану, що становить серйозне розходження з духом і традиціями таджиксько-російських відносин", – йдеться у повідомленні.

Поки що російська сторона не надала жодної реакції на ноту протесту від Таджикистану. Однак, нещодавно представниця МЗС рф Марія Захарова стверджувала, що затримки в проходженні паспортного контролю іноземцями пов’язані з необхідністю захисту від терористичної загрози, особливо після інциденту стрілянини в музичному центрі "Крокус Сіті Хол".

Раніше влада Таджикистану застерегла своїх громадян від поїздок на територію росії. Що послужило причиною публікації у відомстві не уточнили.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, на тимчасово окупованій території Запоріжжя оперативники ідентифікували ще п'ятьох осіб, які працюють у нелегітимному “МВД рф”.

Головне